Sałata DEKADA

18.08.2019 | Przepisy

Składniki

świeży szpinak

kilka pomidorków koktajlowych

ser pleśniowy typu blue

parmezan

pestki dyni

melon – najlepiej żółty

suszone pomidory

czosnek 1 ząbek (zależy od upodobań)

oliwa z oliwek

pieprz

sól

oregano

papryka mielona ostra lub słodka

Sposób przygotowania

Na szpinaku, połóż pokrojone na pól pomidorki koktajlowe, kawałki melona, i suszone pomidory. Posyp startym serem pleśniowym.
Oliwę pomieszaj z wyciśniętym czosnkiem dodaj przyprawy.
Na wierzch zetrzyj parmezan i posyp pestkami dyni.

Wskazówki

Podawaj od razu po przygotowaniu.

Propozycje podania

Świetnie smakuje z grzankami czosnkowymi lub bruschettą.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • Nazywam się Ewa Frej jestem aktywną, szaloną kobietą przed 40. Żoną 11 lat młodszego Bartka. Matką szóstki dzieci, dwóch nastolatek Julki i Zuzi, a także czterech chłopców Leona, Kuby, Franka i Antka. Synowie to dwie pary bliźniąt z różnicą wieku 20 miesięcy. Pełnię funkcję  menedżera rodziny i planuję całą logistykę naszej familii. Do tego prowadzę firmę i spełniam własne marzenia…

  • Facebook

  • Instagram

  • Kategorie

  • Najnowsze wpisy

  • Inline
    Inline