Sałata DEKADA

18.08.2019 | PRZEPISY

Składniki

świeży szpinak

kilka pomidorków koktajlowych

ser pleśniowy typu blue

parmezan

pestki dyni

melon – najlepiej żółty

suszone pomidory

czosnek 1 ząbek (zależy od upodobań)

oliwa z oliwek

pieprz

sól

oregano

papryka mielona ostra lub słodka

Sposób przygotowania

Na szpinaku, połóż pokrojone na pól pomidorki koktajlowe, kawałki melona, i suszone pomidory. Posyp startym serem pleśniowym.
Oliwę pomieszaj z wyciśniętym czosnkiem dodaj przyprawy.
Na wierzch zetrzyj parmezan i posyp pestkami dyni.

Wskazówki

Podawaj od razu po przygotowaniu.

Propozycje podania

Świetnie smakuje z grzankami czosnkowymi lub bruschettą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Cześć

    Nazywam się Ewa Frej.
    Chcę pokazać Ci, że nawet przy szóstce dzieci, można być aktywną zawodowo kobietą, realizować się i spełniać swoje marzenia. Wszystko to kwestia nastawienia i dobrej organizacji. Łamię stereotypy matki polki wielodzietnej. Dzielę się swoim doświadczeniem w tej materii, pokazuję jak można uelastycznić dobę i być szczęśliwą matką i spełnioną kobietą (liczba dzieci nie ma znaczenia).

  • Facebook

  • Instagram

  • Kategorie

  • Ostatnie wpisy