Kajzerki – Bułki pszenne

16.03.2020 | PRZEPISY

Składniki

550 g  mąki pszennej

230 g wody

50 g oleju rzepakowego

50 g drożdży

1/2 łyżeczki cukru

 

Sposób przygotowania

Włączyć piekarnik góra – dół bez termoobiegu na 50 stopni

Wszystkie składniki włożyć do miski i wymieszać, wyrobić ciasto, nie powinno się kleić do rąk, jeżeli się klei dodaj troszkę mąki

Z ciasta uformuj 12 bułek ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika

po 30 minutach zwiększ temperaturę do 200 stopni i piecz 20-30 minut

Jedz po ostudzeniu

Wskazówki

Możesz posmarować bułki posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać makiem, sezamem lub innym ziarnem

Propozycje podania

Idealnie się komponują ze świeżym masłem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Cześć

    Nazywam się Ewa Frej.
    Chcę pokazać Ci, że nawet przy szóstce dzieci, można być aktywną zawodowo kobietą, realizować się i spełniać swoje marzenia. Wszystko to kwestia nastawienia i dobrej organizacji. Łamię stereotypy matki polki wielodzietnej. Dzielę się swoim doświadczeniem w tej materii, pokazuję jak można uelastycznić dobę i być szczęśliwą matką i spełnioną kobietą (liczba dzieci nie ma znaczenia).

  • Facebook

  • Instagram

  • Kategorie

  • Ostatnie wpisy