Kleik z siemienia lnianego

02.07.2019 | Przepisy

Składniki

Łyżka stołowa świeżo zmielonego siemienia lnianego.

100 ml wrzącej wody

 

Sposób przygotowania

Świeżo zmielone siemię lniane wsypać do szklanki i zaleć wrzątkiem. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Ostudzić

Wskazówki

Trzymać do tygodnia w lodówce.

Propozycje podania

Podawać codziennie na 15-30 minut przed śniadaniem.

Dziecko 1 łyżka stołowa.

Dorosły 2 łyżki stołowe.

Najlepiej spożywać sam, bez dodatków.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

  • Nazywam się Ewa Frej jestem aktywną, szaloną kobietą przed 40. Żoną 11 lat młodszego Bartka. Matką szóstki dzieci, dwóch nastolatek Julki i Zuzi, a także czterech chłopców Leona, Kuby, Franka i Antka. Synowie to dwie pary bliźniąt z różnicą wieku 20 miesięcy. Pełnię funkcję  menedżera rodziny i planuję całą logistykę naszej familii. Do tego prowadzę firmę i spełniam własne marzenia…

  • Facebook

  • Instagram

  • Kategorie

  • Najnowsze wpisy

  • Inline
    Inline