Bułeczki śniadaniowe Ewy

16.03.2020 | PRZEPISY

Składniki

600 g mąki pszennej

80 g wody

150 g mleka

50 g drożdży

2  jajka

1 i 1/2 łyżeczki soli

1 łyżeczka cukru

Sposób przygotowania

Włączyć piekarnik góra– dół bez termoobiegu na 50 stopni

Wszystkie składniki włożyć do miski i wymieszać, wyrobić ciasto, nie powinno się kleić do rąk, jeżeli się klei dodaj troszkę mąki

Z ciasta uformuj 10 bułek ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika

po 30 minutach zwiększ temperaturę do 200 stopni i piecz 20-30 minut

Jedz po ostudzeniu

Propozycje podania

Idealnie smakują ze świeżym masłem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  • Cześć

    Nazywam się Ewa Frej.
    Chcę pokazać Ci, że nawet przy szóstce dzieci, można być aktywną zawodowo kobietą, realizować się i spełniać swoje marzenia. Wszystko to kwestia nastawienia i dobrej organizacji. Łamię stereotypy matki polki wielodzietnej. Dzielę się swoim doświadczeniem w tej materii, pokazuję jak można uelastycznić dobę i być szczęśliwą matką i spełnioną kobietą (liczba dzieci nie ma znaczenia).

  • Facebook

  • Instagram

  • Kategorie

  • Ostatnie wpisy